Scheidingsbegeleiding

Na een scheiding lijkt niets meer normaal.

scheiding
Naast alle dingen die geregeld moeten worden zoals de verdeling van de spullen, de juridische zaken, een nieuwe zorgverdeling voor de kinderen, komen er uiteraard ook veel emoties bij kijken. Die van jou, die van je ex. Maar de belangrijkste zijn misschien wel de emoties van je kind(eren).

Soms hebben kinderen de scheiding zien aankomen. In andere gevallen is het als donderslag bij heldere hemel. Maar in geen geval is het een leuke ervaring.

Wat vaak gebeurt bij een scheiding, is dat de kinderen denken dat het hun schuld is, kinderen vooral medelijden hebben met een van de ouders of denken dat ze partij moeten kiezen. Daarnaast worstelen kinderen van gescheiden ouders meer met loyaliteitsconflicten. Ook hebben kinderen vaak enorm veel vragen, waarvan ze niet weten waar ze deze kwijt kunnen en gevoelens, waarmee ze niet goed weten om te gaan. En soms kan het ook gewoon prettig zijn om alles eens op een rijtje te zetten met iemand, die er speciaal voor hen is.

Estan heeft voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden 2 pakketten ontwikkeld. Een voor kinderen tot en met 10 jaar en een vanaf 11 jaaeyes-1283563_1920r. Beide pakketten worden individueel aangegaan, zijn even lang, alleen de inhoud varieert iets vanwege de leeftijd. In deze trainingen staat het kind centraal. Door een reis langs de gebeurtenissen, herinneringen en gevoelens komen we uit bij de situatie, zoals hij nu is. Waar stond en staat het kind en wat heeft hij/zij nog nodig om alles te verwerken. Samen pakken we alle onderwerpen, vragen en onduidelijkheden aan, die er kunnen zijn omtrent de scheiding.

Pakket:

  • Intakegesprek met ouder(s) en kind
  • 5 sessies van maximaal 1 uur
  • Werkbladen behorend bij pakket
  • Afrondend gesprek met ouder(s) en kind (aansluitend aan laatste sessie)
  • Nazorg (de kinderen mogen altijd met een vraag bellen of appen met mij)

Prijs € 249,- (bij meerdere kinderen binnen een gezin wordt een korting berekend van 20% voor elk kind)

Uiteraard is er ook een individueel op maat gemaakt traject mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

Klik op: Folder scheiding voor deze informatie in een pdf.

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind inschrijven kunt u mij bereiken via het contactformulier of op telefoonnummer 06 – 49 81 35 35.